Az elmúlt években egyre jellemzőbb, hogy a divatipar női lábbelik terén is kezd elmozdulni inkább a kényelmesebb darabok felé. Ennek méltán örülhetnek a nők. A női sneaker példás képviselője ennek a divathullámnak. Szinte végtelen változata van, a színek, anyagok és kialakítások párosításának köszönhetően.

Ebben a kategóriában az utóbbi években kiemelkedő szerepet kaptak a magastalpú, platformos darabok. Manapság már a női sneaker méltó ellenfelévé vált a magassarkúaknak. Tulajdonképpen már egyáltalán nem kötelező egy elegánsabb ruhához vagy ceruzaszoknyához tűsarkút felvenni. Egy különleges, fiatalos bájt tud kölcsönözni az, ha a kedvenc kis fekete ruhánkat egy hozzáillő sportcipővel párosítjuk.

A női sneaker sokoldalúságának köszönhetően, minden típusú lábfejhez illeszkedik. Akár egész napos viselése sem okoz láb- vagy hátfájást. Nincs is annál rosszabb, amikor kinézetre megtaláljuk a tökéletes lábbelit, de pár óra után csak arra tudunk koncentrálni, hogy mennyire fájdalmas minden benne töltött perc.