Nagyon sok szülő használ babáknak való termékeket, még akkor is, ha már nagyobb a gyermek. Egyszerűen azért, mert a babafürdető sokkal több természetes anyagot tartalmaz, mint a nagyobbaknak készült termékek. Kíméletesen tisztítanak és ápolnak. Nagyon sok felnőtt, akinek problémás a bőre ugyanezekre a termékekre esküszik, hiszen ezekben a található a legkevesebb vegyi anyag, illetve olyanok is vannak, amelyekben egyáltalán nincs, azaz csak természetes anyagokat tartalmaz.

A babafürdető ezekből is összeállítható. Az igaz, hogy az ilyen termékek ára valamivel magasabb, de teljes mértékben hasznosulnak és garantáltan nem okoznak semmilyen mellékhatást a későbbiekben sem. Kivéve, ha valaki allergiás valamelyik természetes összetevőre.

A természetes alapanyagokból készült babafürdető és egyéb kozmetikum a „néha a drágább az olcsóbb“ kategóriába tartozik, hiszen hatékonysága minden tekintetben felülmúlja a gyakran kőolaj származékokat tartalmazó készítményeket. A mandulaolajat, shea vajat, E vitamint tartalmazó fürdetők illatos kamillát is tartalmaznak.