Futurisztikusan hangzik az okos fűtésrendszer fogalma, pedig ez mára már egy mindenkinek elérhető technológia. Az okos termosztát előnyei vitathatatlanok, hiszen a Honeywell Home alkalmazással párosítva, rengeteg hasznos funkció válik elérhetővé. Az okos termosztát túlmutat azon, hogy programozható.

A rendszer geo-lokációs funkcióval is el van látva, ezért nyomon követi a tartózkodási helyünket, amivel az igényeinkhez igazítja a fűtési rendszer működését.

Tehát, ha nem vagyunk otthon, nem megy a fűtés feleslegesen. Amikor pedig hazaértünk, nem az kell legyen az első dolgunk, hogy szaladunk bekapcsolni, mert kihűlt a lakás, hiszen a rendszer a közeledésünket érzékelve, időben automatikusan bekapcsol. Az okos termosztát két részből áll.

A vezérlőegységből, ami hálózati töltőről üzemel és a kazánvezérlő reléből, aminek 230 V tápfeszültséget kell biztosítani. A két egység vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál egymással. A vezérlő a WiFi hálózatot használva jut ki az internetre. Az alkalmazás az App Store-ban és a Google Play-en egyaránt elérhető.