Még annak is számos eszközt be kell szereznie, aki csak hobbi szinten foglalkozik az elektronikával. Ebből néhányat házilag is el lehet készíteni, ami egyébként egy kiváló módja a tapasztalatszerzésnek.

Forrasztani nem is olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Az ónszippantó alkalmazása éppen emiatt elengedhetetlennek számít, mivel ezzel könnyedén el lehet távolítani a nem kívánt forraszanyagot.

Hogyha egy alaplapot szeretnénk megjavítani, akkor ügyelnünk kell arra, hogy az ón pontosan a forrasztási pontra kerüljön. Ellenkező esetben érdemes az ónszippantót használni.

Hogyha egy alkatrészt szeretnénk eltávolítani egy alaplapból, akkor szintén jó hasznát fogjuk venni ennek a nagyszerű eszköznek, ami kiemelkedő szívóerővel rendelkezik. Minél kisebb az ónszippantó, annál könnyebben kezelhető, viszont ebben az esetben a szívóerő is csekélyebb. Hogyha nagyobb, akkor a teljesítménye is jelentősebb, viszont a precíz kezeléséhez már szükséges némi tapasztalat. Az ónszippantó minden alkalommal jól jön, amikor a forraszanyag nem fogja be a forrasztási pontot.