Egy lakás berendezésénél, felszerelésénél érdemes olyan tárgyakat választani, amelyek sokáig kiszolgálják az ember igényeit. Az öntöttvas kandalló kétségtelenül a tartósság, időtállóság jegyeit hordozza magán. Aki hosszútávra tervez, annak tökéletes választás. Ez rendkívül sokféle lehet, mindenféle méretű, teljesítményű és stílusú változatban megtalálható. A Benkel Kft. termékei égőterének elemei automata gépi öntéssel készülnek, hazai alapanyagokból.

Az öntöttvas kandalló így elsősorban azoknak megfelelő, akik előtérbe helyezik a megbízhatóságot és a hosszú élettartamot. Az itt kapható termékek legfontosabb jellemzői közé tartoznak a bordázattal ellátott lemezgrafitos szürkevas öntvény oldalak, hátlap, tető, ajtó, keret és rostélyszerkezet, a 800 C fokig hőálló oldalra nyíló, hőálló kerámiaüveggel szerelt ajtó, valamint a légfüggöny alkalmazása. Az öntöttvas kandalló az égéshez szükséges levegőmennyiséget a laktérből nyeri, ugyanakkor a vásárlók igényelhetik a külső égési levegő rácsatlakozási lehetőséget is.

A három oldalú kandalló csodálatos látványt nyújt

A lakás berendezésekor nemcsak a praktikusságra, hanem az esztétikumra is figyelmet fordítunk. A három oldalú kandalló nemcsak remekül befűti a teret, hanem fantasztikus látványt is nyújt a szobában. Ez annak köszönhető, hogy 3 oldalon is rendelkezik üveggel. Általában elől nagy üveges ajtója, jobb és bal oldalon pedig egy-egy kisebb üveges oldala van. Ezt a típust panoráma kandallónak is szokták nevezni. A három oldalú kandalló hőleadásának túlnyomó része az üvegen át, sugárzással történik, ezért tanácsos a helyiséget ennek megfelelően kialakítani, a bútorokat ennek alapján berendezni.

Bár ez a fajta kandalló megoldható légfűtéses és vízteres kivitelben is, utóbbi mégsem javasolt, mivel a maximális hatékonyság elmaradhat. A három oldalú kandalló hátrányként említhetjük az üveg tisztításával járó nehézségeket, azonban az egyedülálló látvány miatt, mégis megéri ezt a kis kellemetlenséget bevállalni. A benkel.hu weboldalon megtalálhatóak a legkorszerűbb típusok.