Manapság rengeteg vírus és olyan baktérium kering a levegőben, ami ártalmas az egészségünkre nézve. A por, cigarettafüst, atkák, gombák is sokaknál váltanak ki kellemetlen reakciókat.

Az ózongenerátor az a bizonyos eszköz, ami vegyszermentesen tisztítja a szoba levegőjét és a környezetre sem ártalmas. Az ózonkezelés ma már igen elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító, fertőtlenítő eljárás. Nemcsak a lakásokban használják, hanem gépjárművekben, ipari épületekben, éttermi konyhákban, medencékben, stb., tehát minden olyan helyen, ahol szükséges a kórokozóktól mentes környezet, a jó és tiszta levegő. 

Az ózongenerátor nem véletlenül van jelen számos orvos rendelőben is, ahol különösen fontos a levegő tisztán tartása. Az ózongázzal történő kezelés teljesen veszélytelen, aminek során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát.

Az ózongenerátor használatának egyetlen fontos szabálya van, miszerint a kezelés alatt nem tartózkodhat senki és semmilyen élőlény a kezelt területen. Az ózongáz ugyanis nagymennyiségben mérgező lehet.