Az erdők, rétek szorgos munkásainak, a méheknek nemcsak az aranysárga, zamatos mézet köszönhetjük, hanem a természet páratlan antibiotikumát is, amit a népi gyógyászat évszázadok óta használ a legkülönfélébb panaszok kezelésére.

A gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő hatásáról híres propolisz tinktúra olyan balzsamból készül, amit ezek a csodálatos rovarok a bokrok és fák rügyeiről szüretelnek le, elsősorban a kaptár fertőtlenítésére alkalmaznak. Ez az egyedi készítmény megannyi gyógyhatású anyagban – ásványokban, nyomelemekben, aminosavakban, vitaminokban bővelkedik, amelyeknek köszönhetően az egész szervezetet képes egyensúlyban tartani, szükséges esetén beindítva az öngyógyító folyamatokat.

Mindezek ismeretében egyértelmű, hogy a propolisz tinktúra nem hiányozhat házipatikánkból, erre különösen a téli időszakban érdemes odafigyelni. A BeoBee bioméhészet virtuális boltjában alkoholmentes változatban is beszerezhető ez az egészségvédő készítmény, ebben a formában már 2 éves gyermekeknek is nyugodtan adható.