Létezik egy divatos, esztétikus és praktikus lakberendezési fogás, aminek alkalmazásával a térelválasztás remek előnyeihez juthatunk. A tapasztalat azt mutatja, hogy nemcsak a szerényebb paraméterekkel bíró lakásokban jó ötlet a térelválasztás függönnyel, hanem a nagyobb családi házak esetében is. Ha körültekintően választjuk ki az anyagát, igazán otthonossá tudjuk tenni a helyiséget, amellett, hogy a praktikusságot illetően felbecsülhetetlen értékkel bír.

A térelválasztás függönnyel gyakorlatilag megteremti a különálló helyiség illúzióját. Egyébként a térelválasztásra nagyon sokféle lehetőség van. Vannak, akik nagyméretű polcrendszereket, mások tolóajtókat, paravánokat használnak erre a célra. De a legegyszerűbb és talán a legstílusosabb mégis a térelválasztás függönnyel, mert ezeknek elképesztően széles skálája lelhető fel az üzletek polcain.

Ez nemcsak az anyaghasználatra vonatkozik, hanem a designra és a méretre is. Legegyszerűbb megoldás az, ha a mennyezeti függönysínre vagy rúdra szereljük fel a függönyt. De az első számú fontosság a biztonságos használat, főleg az olyan családoknál, ahol kisgyermekek is élnek.

Ha a térelválasztás függönnyel történik, akkor az általában leér egészen a padlóig. Persze a saját igényeinkre is szabhatjuk a hosszt. Lényegében nem ördöngös feladat megalkotni ezt a praktikus szerkezetet, bár kétségtelen, hogy egy férfi segítsége jól jöhet. Az interneten hasznos tippeket is találunk ahhoz, hogy a mi otthonunkban is tökéletes lehessen a térelválasztás függönnyel.