Az androidos készülékek veteránjának számít, hiszen minden új modell megjelenését nagy várakozás előzi meg. A Samsung okostelefonok a sikerüket annak köszönhetik, hogy rendszeresen képesek megújulni.

Ezeket az újításokat a tervezők nem bízzák a véletlenre. Hol egy-két új funkció kerül beépítésre, míg máskor teljesen átszabják az addig megszokott dizájnt, így egy abszolút új külsővel ellátott készüléket kaphatnak kézbe a vásárlók.

Ez történt anno akkor is, amikor megjelent a Galaxy S6 az addig még nem látott, széleken lekerekített kijelzőjével. Ez a megoldás hatalmas sikert aratott. A Samsung okostelefonok tervezői ezután új technológiákkal kezdtek el kísérletezni. Így történhetett, hogy most már bárki beszerezhet egy Galaxy Fold-ot, hogyha megengedheti magának.

Az új hajlítható kijelző szintén egyedinek számít, hiszen a Huawei is más koncepciót álmodott meg és helyezett át a gyakorlatba a kihajtható kijelzős Mate X kapcsán. A Samsung okostelefonok mindig jó vételnek számítottak és nincs ez másként ma sem.