Karcolások, vágások és sebek minden ember életében előfordulnak. Az, hogy milyen gyorsan gyógyul meg a bőrfelület és tűnnek el a nyomok a testről, nagyban függ a sebek gyógyítására használt eszközöktől. A gyors regeneráció érdekében ajánlott a sebfertőtlenítő spray használata. De miért szükséges a sebet kezelni? Amint tudjuk, a bőr fontos funkciókat tölt be. Ezek egyike, hogy megvédi a szervezetet a kórokozó baktériumok kívülről történő behatolásától.

A legkisebb seb, égési sérülés vagy vágás is megsértheti a felhám integritását és veszélyeztetheti az egészséget. Bármely bőrsérülést tanácsos speciális sebfertőtlenítő spray alkalmazásával kezelni. A hatékony sebápoló termék használatával elkerülhetőek a szövődmények, a kozmetikai hibák, a hegek és a kellemetlen emlékek a bőrön. Nyílt seb esetén feltétlenül fontos a seb körüli bőrt ilyen oldattal ápolni, még az orvosi segítség előtt. A mély sebek gyors gyógyulásának legjobb otthoni gyógymódja, ha a sebfertőtlenítő spray használata után öntapadó kötést alkalmazunk, ami megvédi a sebet. Sok szakember helyesli az izomfájdalmak tapasszal való kezelésének technikáit, mivel ezekről közismert, hogy gyakorlatilag enyhítik a fájdalmat. Azonban nem minden szalagozási technika hatékony, mivel vannak olyanok, amelyek állítólag rontanak a helyzeten, ahelyett, hogy enyhítenék és kétségeket ébresztenek egyes sportolókban a tape használatát illetően. Annak ellenére, hogy ez a helyzet, különösen a sportolók, továbbra is támaszkodnak ezekre a termékekre.

Számos világhírű sportoló kedveli a kineziológiai szalagos technikát, mivel sokkal több előnnyel rendelkeznek, mint a hagyományos tapaszok. Ennek oka, hogy a megszokott tape a mozgás korlátozására, nem pedig az elősegítésére lett tervezve, ezért általában bármilyen tevékenység után eltávolítják azokat. A kineziológiai szalag viszont még a sporttevékenység után is használható, a vízálló jellege miatt. Ez a módszer páratlanul hatékonynak bizonyult számos betegség kezelésében, a lábfájástól a fejfájásig, így a tape továbbra is sok dicséretet kap.