Amikor szikrázóan süt odakint a Nap, akkor előfordul, hogy kisétálunk az udvarra, virágoskertbe és elkezdjük csodálni a különböző növények páratlan szépségét. Esetenként felmerülhet bennünk, látva egy kopárabb részt, hogy bizony oda még nagyon jól jönne valamilyen különleges bokor vagy hasonló, de nagyobb termetű változat. Ha nincs konkrét elképzelésünk, akkor ismerkedjünk meg a liliomfa csodáival, ami biztosan elragadja a képzeletünket!

A név nagyon árulkodó és sokatmondó. Egy olyan dísznövényről van szó, ami hihetetlenül sokrétűen nevelhető. Amennyiben meghagyjuk a lentről induló ágait terebélyes cserjeként nő fel, miközben ezeknek a levágásával azt érjük el, hogy magasra fog fejlődni.

A liliomfa tömött, húsos virágokat fejleszt, amelyek a tulipánra is hasonlítanak. Ezeket az áprilisi-májusi hónapokban bontja ki teljes mértékben. Gyakori eleme a japánkerteknek, mert gyakran a cseresznyével egyszerre nyitja a szirmait. Mielőtt megvásárolnánk, ismerkedjünk meg az igényeivel, hogy azok biztosan ne érjenek bennünket meglepetésként!

A virag-online.hu weboldalon sok hasznos információt találunk erre vonatkozóan és egyúttal megvásárolható is a liliomfa. Az ültetés során figyeljünk a későbbi helyigényére, tehát ne szorítsuk be a kert szélére, mert akkor képtelen lesz megfelelően kibontakozni. Egyre népszerűbb az utóbbi időben a liliomfa, ami azt jelenti, hogy egy olyan típusról van szó, ami jól viseli a hazai körülményeket és meghálálja a gondoskodást. Nem fogjuk megbánni, ha az udvarunk frekventált helyén kap teret.