Az osztrák bicikligyár története az 1900-as évek elejére nyúlik vissza, amikor Hans Trunkenpolz úgy döntött, hogy nyit egy kis üzletet. Itt került megalkotásra az első professzionális KTM kerékpár, amit 1964 óta tömegesen gyártanak.

A kivitelezés minőségét, valamint a biztonságot rendszeresen megerősítik a különböző ellenőrző tesztek, rangsorok és szakértői összehasonlítások. A KTM kerékpárok kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, függetlenül attól, hogy milyen konstrukciót veszünk figyelembe. A vállalat minden típusú kétkerekű felhasználónak kifejlesztett különböző modelleket, így a kínálatában a városi és szabadidős kerékpárok mellett, megtalálhatóak a hardtail, a mountain bike, a trekking, a gyermek és az úgynevezett E-Bike modellek is.

A KTM kerékpárokon kívül, a cég saját alkatrészeket, kiegészítőket és különféle ruházatokat is gyárt, különösen a profi bringásoknak. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a vállalat a termékei népszerűsége miatt egyáltalán nem nyomja felfelé az árakat, hanem továbbra is szem előtt tartja a termékeinek a megfizethetőségét.