Biztosan többször hallott már az illóolajok bőrre gyakorolt jótékony hatásáról. A teafaolaj az egyes bőrbetegségek elengedhetetlen természetes gyógymódja. Sok mindenre használható, többek között a pattanásokra, a sebek fertőtlenítésére, a gombák kezelésére, a fejbőr korpásodásának megszüntetésére és a haj fényessé tételére. Az atkák elleni védelemre, sőt, a tetvek elpusztítására is alkalmas felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt. Tehát ennek az univerzális csodaszernek minden hölgy fürdőszobai polcán ott a helye!

A pattanások kezelésére a teafaolajat helyileg használják, egy keveset alkalmazva belőle a pattanás helyére. Célszerű ezt éjszaka végezni, mivel bőrünk éjszaka aktívan regenerálódik. Ahhoz, hogy a hajunk fényes legyen, normalizáljuk a faggyúműködést és csökkentsük a fejbőr zsírosodását, adjunk 2-3 cseppet az olajból a samponunkhoz. A legfontosabb azonban, hogy ne vigyük túlzásba a teafaolaj használatát, mert kiszáríthatja a bőrt. 2 csepp belőle általában elég, mivel az illóolajok nagyon koncentráltak.

Niacinamide a szabadgyökök káros hatásai ellen

Ha egy kozmetikai termék címkéjén a C-, E-, A-vitaminok vagy a hialuronsav nevét olvassuk, nem lesznek kérdéseink, mert ezek az összetevők a széleskörű reklámozásnak köszönhetően jól ismertek. A kozmetológia azonban nagyot lépett előre és az innovatív termékek megjelenésével, a niacinamide összetevő neve is egyre gyakrabban jelenik meg a csomagoláson. Ez az a pont, ahol a fogyasztónak kérdései lehetnek. Tisztázzuk, hogy mire használják a komponenst a kozmetikumokban, milyen funkciókért felelős és kiknek ajánlottak a vele készült termékek!

A vásárlóknak sokkal könnyebb B3-vitamint tartalmazó kozmetikumokat vásárolni, mert a niacinamide valójában vízben oldódó B3-vitamin. A B3-vitamin hiánya olyan külső tünetekhez vezet, mint a hámlás, a kiszáradás, a fakó bőrtónus, a hiperpigmentáció, a kuperózis és a kitágult pórusok. A B3-vitamin hiánya sajnos mind az érett, mind a fiatal bőrtípusok tulajdonosait érintheti, mert gyakori probléma. Ezért manapság egyre több gyártó készít niacinamide tartalmú kozmetikumokat arcra és testre.