Nincs annál jobb érzés, amikor valaki a saját maga által tervezett dizájnját viseli. A textilfesték pontosan erre lett kitalálva, mivel pár ecsetvonással teljes kollekciót lehet elkészíteni. A hagyományos festékkel ellentétben, itt nem kell félni a mosógéptől vagy a kopástól, mivel a minőségi festék bírja a gyűrődést. A bátrabbak egészen új technikát is kipróbálhatnak, amihez néha festék sem fog kelleni.

A fekete vagy sötét árnyalatú pólókon akár klórral is lehet festeni, csak arra kell figyelni, hogy milyen koncentrátumú savat alkalmaz. Érdemes három különböző tányért előkészíteni, amiben híg és tömény savat tesznek, majd megpróbálni festeni.

Az első minták nem szoktak jól alakulni, de itt is gyakorlat teszi a mestert. Ha pedig színes vonalakkal akarja feldobni a fehér részeket, akkor jöhet a textilfesték. Mielőtt azonban egy teljesen ép pólón kezdene kísérletezni, ajánlott régi és megunt darabokon gyakorolni. A ruha anyaga teljesen eltér a papírtól, úgyhogy muszáj megszokni az új ecsetvonásokat.