A szivattyúk között megkülönböztethetjük a felszíni, vagyis kerti és a búvárszivattyúkat. Ezek lehetnek háztartási és ipari felhasználásúak egyaránt. A tisztavíz szivattyú alkalmas minden olyan víz átemelésére, ami nem tartalmaz szilárd szennyeződéseket, maró anyagokat, amelyek koptathatnák és tönkretehetnék a berendezést.

Ezeket hasznosíthatjuk például pincénk, aknánk, alagsorunk víztelenítésére, de akkor is beválnak, ha a kertben árasztásos öntözést terveznek. A tisztavíz szivattyú egyik nemzetközileg elismert márkája a Pedrollo. A szivattyuoutlet.hu webshopban természetesen a Pedrollo szivattyúk rengeteg típusa megtalálható ebben a kategóriában.

A tartós, nehezen kopó alkatrészek hosszú élettartamot biztosítanak a termékeknek. A Pedrollo tisztavíz szivattyú motorja is kiemelkedő tulajdonságokkal bír. A ventilátor folyamatosan hűti a motort, ezáltal a szerkezet jobban bírja a folyamatos üzemeltetést a megfelelő mennyiségű folyadék szállításával. Mind háztartási, mind kisebb ipari alkalmazásokban megállja a helyét.