Miért van szükség a falak bepucolására? Leginkább azért, mert a vakolásra használt vakolóanyag kisimítja a fal minden egyenetlenségét a munkálatok során. A felvitele előtt viszont feltétlenül alapozni kell a falakat, a por eltávolítása és a felület tapadásának növelése érdekében. A közelmúltban egyre inkább elterjedt a gipsz alapú vakolóanyagok használata a belsőépítészeti munkákhoz. Ez a típus a cement és a cement-mész alapú változatokkal ellentétben, könnyebben felvihető a falakra és az összes befejező munkálat elvégezhető vele.

A ház külső falaihoz azonban jobb a cement, a cement-mész vagy más speciális keverék használata. A cement tartalmú keverék fő alkotóeleme befolyásolja a bevonat megbízhatóságát és szilárdságát. A készítmény különféle adalékokat is tartalmaz, amelyek kihatnak a habarcs rugalmasságára és jó tapadást biztosítanak az épület külső felületével. A homlokzatra szánt vakolóanyagok nemcsak dekoratív funkciót látnak el, hanem feladatuk még a falak további védelme a tűz és nedvesség ellen is.

Nem nehéz a vakolóanyaggal való munka

A homlokzati malter legfőbb előnye az alacsony ára. Ezért a vásárlók az ilyen vakolóanyag beszerzése által pénzt takaríthatnak meg. A termék megkülönböztető jellemzője a penész és gomba kialakulásának való ellenállása. Ez a tulajdonsága teszi relevánssá a ház külső díszítése szempontjából. A vele való munka közben ajánlott kesztyűvel és szemüveggel védenie magát, mivel az összetételben lévő cement irritálhatja a bőrt és a szem nyálkahártyáját. Száradás után azonban a vakolóanyag ártalmatlan az emberre és a környezetre.

A vakolás folyamatára vonatkozó követelmények nem szigorúak. A legfontosabb a szennyeződések és a por eltávolítása, valamint a külső falak száraz jellege. A cement alapú változatok kitöltik a felület összes rését és üregét. Az Ön által keresett termék gyors megtalálásához javasoljuk, hogy lapozza át a katalógusunkat, ami a fotókon kívül, tartalmazza a kínált termékek leírását is. Ha hozzáértő személy segítségére van szüksége a vakolóanyag témakörben, hívjon minket és minden kérdésére átfogó választ adunk!