Egy ilyen lábbeliben úgy érezhetjük magunkat, hogy mindenen képesek lennénk átgázolni. Ez nagyjából így is van. A munkabakancs speciális felépítése lehetővé teszi a kényelmes munkavégzést, még a legnehezebb terepen is. Saválló talp, csúszásgátló kialakítás, ráadásul a felső része is tökéletesen zár, mivel nem ereszti át a nedvességet.

Egy fárasztó nap után nem fog sajogni és lüktetni a lábunk, amikor végre levehetjük a munkabakancsot. Ez bizony nem egy pehelykönnyű futócipő, viszont olyan védelmet biztosít a lábnak, amire minden esetben szükség van. Elég egy rossz mozdulat és már meg is történt a baleset.

Ennek a lehetősége nagyban lecsökkenthető a munkabakancs viselése közben. Az acélbetéttel megerősített orrésznek hála, akkor sem történhet sérülés, hogyha valamilyen nehéz tárgy esik a lábujjainkra.

A hegyes tárgyak sem hatolhatnak át a munkabakancs talpán, mert itt meg egy acéllemez található, ami nem szúrhatnak át az üvegdarabok vagy a szögek. Egyaránt választhatunk otthoni és ipari felhasználáshoz is munkavédelmi lábbelit.