A 20-ik század a magyar irodalom egyik leggazdagabb időszaka volt. Számtalan kiváló író rengeteg csodálatos költeménye látott ekkor napvilágot. Weöres Sándor legszebb versei a kor egy olyan lenyomatai, amelyek tökéletesen bemutatják, hogy mennyire színpompás éra volt ez.

Weöres Sándor életpályája roppant gazdag volt, dolgozott könyvtárosként, tevékenykedett újságíróként, első verse pedig már 19 éves korában megjelent a Nyugatban, ami az irodalmi élet meghatározó folyóirata volt. Élete során szinte az egész világot körbeutazta, legkiválóbb műveinek válogatásai angolul, majd később németül is megjelentek.

Munkásságát Kossuth-díjjal jutalmazták, miközben ő számtalan műfajban letette névjegyét. Ezzel együtt, mégis Weöres Sándor legszebb versei voltak azok, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták az utókorra. Gyermekversei mind a mai napig elhangoznak meghitt családi körben vagy az óvodai foglalkozások során. Könnyen értelmezhető, ám a magyar nyelv minden apró fordulatát felhasználó nyelvezete elvarázsolja az olvasót.