Létezik egy aranyló ital, amit mindenkinek legalább egyszer ki kell próbálnia. A whiskey és whisky között lényegesen kis különbség van, előbbi Amerikából, utóbbi pedig Skóciából származik, viszont ízben nem feltétlenül fogjuk észrevenni a különbséget. Ez egy olyan különleges ital, ami évekig vár egy tölgyfahordóban arra, hogy végre üvegbe tegyék, és a boltok polcaira kerüljön.

Az évek száma nagymértékben befolyásolja az üveg árát, így a tízezres tételek után milliós összeget is találhatunk. Érdekes belegondolni, hogy bizonyos üvegek egy egész életen át vártak, és pont mi fogjuk tudni kinyitni őket. Nem véletlen, hogy a whiskey fogyasztása önmagában, esetleg jéggel történik, nem szoktuk más italokkal keverni, az aranyló folyadék megérdemli, hogy a pohárból egyenesen a szánkba kerüljön.

Magyarországon kevesen élnek ezzel a különleges ízvilággal, de hála a megfizethető és prémium termékeknek, a számok folyamatosan nőnek. Nyugodtan kezdjük a fiatal italokkal, később bármikor elmélyíthetjük a whiskey iránti szeretetünket.