Olyan egyértelmű, hogy amikor festék kerül említésre, azonnal falra, fára, vagy fémre gondolunk. Pedig manapság már valóban mindent más színbe öltöztethetünk.

De kinek juthat eszébe mondjuk a gumi festék? Persze az olyan praktikus dolgokon túl is, mint az ablakok, ajtók gumitömítésének színezése, talán még a kreatív, felújító vagy újrahasznosító szellemű embereknek lesz szüksége a gumi festékre. Fantasztikus dolgokat lehet kihozni a járművek kimustrált gumiabroncsaiból.

Játszóteret, kerti dekorációt, kisállat fekhelyet, kerti bútort és még lehetne sorolni. A színeket illetően pedig csak a képzelet szabhat határt a különböző alkotásoknak.

A gumi festék használata valóban egyszerű, a legkiválóbb eredmény elérése érdekében, néhány tanácsot meg kell fogadni. Legkézenfekvőbb 2 rétegben felvinni az anyagot, ezzel már a beszerzéskor érdemes számolni. Minden esetben tisztítsuk meg mosószeres vízzel a festendő felületet, majd ecsettel vagy hengerrel dolgozhatunk is. Pár óra múlva jöhet a második réteg, a tökéletes befejezéshez.