A különleges rumok listáját gyarapítja. De mitől olyan különleges a Don Papa rum és egyáltalán ki is volt ő, amiért rumot neveztek el róla? Nem véletlenül mondják, hogy aki megkóstolja ezt az italt, az megízlelheti a szabadság ízét.

A nevét Isio Magbuelas Fülöp-szigeteki szabadságharcosról kapta. A térségben kezdetben gyógyító sámánként tevékenykedett, ám ezt a szerepet hamar túllépte a legyőzhetetlen igazságérzetéből fakadóan, ami többek között forradalmi vezetővé tette Don Papa-t.

Az egyszerű filippínó farmer kiállt a spanyolokkal szemben. A vezetésével sikerült felszabadítani az addig spanyol uralom alatt lévő Negros szigetét. Ezt követően pedig ő volt az, aki átadta a hatalmat az amerikaiaknak.

A Papa Isio-ról elnevezett Don Papa rum minden palackja azt a szellemiséget őrzi, amit ez az egyszerű földműves kivívott a népének. Az ő tiszteletére nevezték el ezt a remek italt Don Papa rumnak, amit most bárki megkóstolhat a Diszkontital kínálatának köszönhetően, ahol megtalálható többek között a limitált szériás SHERRY CASK is.