A jól felszerelt italboltok nemcsak azért előnyösek, mert ezekben többféle márkákkal találkozhatunk. Az igényes szeszesital üzletekben olyan különlegességek is kaphatóak, mint például a mexikói mezcal.

Sokaknak itthon semmit sem mond ez a szó, azonban egyre többen megkóstolják és meg is szeretik ezt a dél-amerikai nedűt. Kizárólag agavéból készült párlat, de a tequilától eltérően, nem kötelezően a kék fajtából erjesztik. Tulajdonképpen a Mexikóban őshonos 150 agavé fajta bármelyikéből készülhet ez a roppant egzotikus ital.

Most már kicsit többet tudunk róla, azonban a kérdés az, hogy miért kóstolnivaló ital a mezcal nekünk, magyaroknak is? Alapvetően kesernyés, karakteres, füstös íz jellemzi, de selymesség is fellelhető benne.

Érdekes, sokoldalú itóka. Nem unalmas, inkább izgalmas, ami mindenképpen megér egy próbát. A mezcal igazán feltörekvő itóka, ami még a tequilát is megelőzheti. Nos, ez még ugyan kérdéses, az viszont korántsem, hogy a mezcal eredeti minőségben megrendelhető az idrinks.hu webáruházból.